Nu, articolul nu are nicio legătură cu legea promulgată recent, e doar o coincidentă. În ultima perioadă am observat un trend: toată lumea caută legume și fructe românești, că sunt mai gustoase și mai “naturale” decât cele de import. Într-adevăr, legumele pe care le mâncam în copilărie erau mai gustoase decât cele actuale pe care le găsesc în supermarket-uri, dar vremurile s-au schimbat, iar în ziua de astăzi nu mai putem spune că tot ce este românesc, este și sănătos sau mai gustos.
În trecut, fructele și legumele erau obținute din semințe rămase de la un an la altul, iar acestea aveau la bază semințe românești. Acum, majoritatea semințelor sunt cumpărate din comerț și sunt exact cele pe care le folosesc și străinii. Singura diferență constă în faptul că produsul a fost crescut în pământ românesc. Deci, care este diferența dintre o roșie “românească” și una “străină”, când ambele au la bază aceleași semințe? Da, ar fi ceva dacă semințele ar fi cele de acum 20 de ani, însă nu cred că mai există pe undeva. 🙂
Mi-e dor de rosiile din copilarie. Nu credeam vreodata ca o sa ajung sa spun asta, dar da, cred ca multi oameni le simt lipsa, mai ales cei care au prins vremurile bune in care toate se faceau BIO.
Mai e si ploaia, una e ploaia romaneasca si alta cea straina 🙂
Cred ca e o chestie de marketing care lucreaza in subconstientul nostru. Probabil in viitor nu va mai exista aceasta obsesie, generatiile mai tinere neavand contact decat cu fructele si legumele deja modificate (genetic?).