Vorbeam cu fratele meu polonez (mare amator de pepeni), și se plângea că pepenii cumpărați de acolo nu sunt la fel de gustoși precum cei din România. Îi dau dreptate, pentru că la începutul sezonului, până să apară pepenii românești, am cumpărat și eu de câteva ori din supermarket pepeni din Turcia și Grecia.
Niște imitații proaste. Nu aveau niciun gust, nu erau dulci, într-un cuvânt nu se puteau numi pepeni. Acum stau și mă întreb de ce România nu poate să exporte pepeni și în alte țări, având în vedere că la noi se cultivă probabil cei mai gustoși pepeni din lume? Cum Grecia și Turcia reușesc, noi de ce vindem doar pe plan local, la preț de nimic? Asta în condițiile în care, în plin sezon, găsești pepeni la orice colț de stradă și prin orice sat.
Nu mai discutăm despre pufuleți (de orice fel), biscuiții și covrigeii Dobrogea (care sunt mult mai naturali decât ce se importă din afară și se face reclamă la greu), produsele Farmec și multe alte produse de calitate superioară, pe care nu ai ocazia să le găsești în afara țării. Să înțeleg că se vând foarte bine în țară, au profit bun, și nu mai au nevoie să exporte? 🙂
Pepenele si semintele, doua elemente de baza din alimentatia mea de vara 🙂
Eu pe unde am mai fost nu am vazut nimic romanesc. Ar fi interesat de aflat cam ce produse romanesti sunt exportate si prin ce tari ajung.
Fara Ciao? 😀
Lasa ca au avut baietii grija sa darame toata industria.